It's time for the Gingerbread Ornaments again this year for a good Cause!
Gingerbread is my favorite recipe cookie, this recipe i work for years.
Στα Ελληνικά
Τζιντζερμπρέντ μπισκότα
6-8 κούπες ή (750 - 1000 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
250 γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα σκούρα ή (200 γρ) καστανή ζάχαρη
3 κανονικά αυγά βιολογικά
Μελάσα 315 γρ
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
2. Σε ενα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την μελάσα. Όταν λιώσουν ρίξτε τα σε ενα μπόλ και προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε, ρίξτε τα στερεά υλικά και ζυμώστε.Την βάζουμε στο ψυγείο κατά προτίμηση όλη τη νύχτα (αυτό το στάδιο επιβάλλεται)
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 C.
4. Κόψτε τα επιθυμητά σχήματα. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε λαδόκολλες αφού τις έχετε βάλει μέσα στα ταψάκια.
5. Ψήστε τα μπισκότα για 6 λεπτά. Αφαιρέστε τα ταψιά από το φούρνο, και πατήστε τα σταθερά για να ισοπεδωθούν τα μπισκότα και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 με 12 λεπτά ή προσπεράστε αυτό το στάδιο και ψήστε τα 15 λεπτά στο προτελευταίο ράφι, αντιστάσεις, ποτέ στον αέρα.
Τζιντζερμπρέντ μπισκότα
6-8 κούπες ή (750 - 1000 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
250 γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα σκούρα ή (200 γρ) καστανή ζάχαρη
3 κανονικά αυγά βιολογικά
Μελάσα 315 γρ
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
2. Σε ενα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την μελάσα. Όταν λιώσουν ρίξτε τα σε ενα μπόλ και προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε, ρίξτε τα στερεά υλικά και ζυμώστε.Την βάζουμε στο ψυγείο κατά προτίμηση όλη τη νύχτα (αυτό το στάδιο επιβάλλεται)
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 C.
4. Κόψτε τα επιθυμητά σχήματα. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε λαδόκολλες αφού τις έχετε βάλει μέσα στα ταψάκια.
5. Ψήστε τα μπισκότα για 6 λεπτά. Αφαιρέστε τα ταψιά από το φούρνο, και πατήστε τα σταθερά για να ισοπεδωθούν τα μπισκότα και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 με 12 λεπτά ή προσπεράστε αυτό το στάδιο και ψήστε τα 15 λεπτά στο προτελευταίο ράφι, αντιστάσεις, ποτέ στον αέρα.
No comments:
Post a Comment